In memoriam

 

Pia van Schaik 1952-2016

Afgelopen vrijdagochtend bereikte ons via dochter Monique het verdrietige bericht dat in de nacht van donderdag op vrijdag Pia plotseling was overleden. Dat bericht is op zo’n moment niet te bevatten. Tijdens de clubkampioenschappen hebben we haar enkele dagen voor haar overlijden nog vrolijk achter de bar zien werken zoals ze altijd deed. En nu dit bericht …

Pia is al jarenlang betrokken geweest bij BTV E’68, niet zozeer als actief spelend lid maar wel als een enthousiaste vrijwilligster. Pia voelde zich als een vis in het water achter de bar in ons clubhuis. Ze werd dan ook vrij snel lid van de barcommissie binnen onze vereniging. Ze vervulde een belangrijke rol achter de bar bij de wedstrijden binnen de verschillende competities en dat deed ze ook met enthousiasme tijdens diverse extra activiteiten die op de club worden georganiseerd. Pia maakte tijd vrij voor E ’68 als de club daarom vroeg. Ze zorgde er voor dat achter de bar alles schoon was en bij al haar werkzaamheden bleef ze klantvriendelijk. Bij het ontbreken van een bardienst kon Hans de Winkel bijna altijd een beroep doen op Pia en hij wist dan zeker dat het werk goed en met liefde werd gedaan.

Een speciale rol vervulde Pia bij de organisatie van de klaverjasavonden met Pasen en Kerst. Ruim van te voren komt de commissie bijeen om de taken te verdelen. Opvallend was daarbij de rol van Pia. Ze ging langs de Brielse winkeliers en bedrijven om prijsjes te verzamelen en dat deed ze verdraaid goed. Manlief Jan kreeg de opdracht om voor een zacht prijsje mooie vleesprijzen te regelen bij het bedrijf waar hij werkt. De prijzentafel puilde uit. Gedurende de avond verzorgde ze samen met Gom voor een hapje en drankje voor de deelnemers. Een echte gastvrouw.

Pia kwam niet alleen als vrijwilligster naar ons tennispark, maar ook als tennisfan van dochter Monique en haar kleindochter Joëlle. Tijdens de laatste wedstrijden speelden moeder en dochter samen in de damesdubbel en daar heeft Pia van genoten.

BTV E ’68 verliest in Pia van Schaik een enthousiaste vrijwilligster en een zorgzame gastvrouw.

We wensen Jan, de kinderen, kleinkinderen en de verdere familie sterkte bij het verwerken van dit verlies.

Namens BTV E ’68,

Gom van Geel

Jelle Holwerda

 

 

 


Share this page