padel

Wat is Padel

Padel is een racketsport en heeft veel weg van tennis en squash. Het is momenteel de snelst groeiende sport in Nederland! De sport is spectaculair, snel en dynamisch door het gebruik van de wanden. Het strategische karakter van de sport maakt het al snel verslavend omdat je onverwachte rally’s hebt. Het unieke aan padel is dat je gemakkelijk en snel leuke rally’s kunt hebben met je vrienden, ongeacht het verschil in racketervaring. Én… het is makkelijk om te leren! Dit laatste maakt het een ideaal om te combineren met een andere (seizoensgebonden) sport.

 

Het spel

Het speelveld van een padelbaan is te vergelijken met een tennisbaan, maar dan kleiner (20 bij 10 meter) en heeft een omheining van glas en hekwerk. Elke speelhelft, gescheiden door een net, is verdeeld in twee servicevakken en een achterveld. Padel wordt over het algemeen in dubbelspel gespeeld en kan zowel binnen als buiten worden gespeeld. 

 

Spelregels

De spelregels van padel lijken veel op die van tennis, zo moet de bal ook over het net en in het vak van de tegenstanders worden geslagen. Opslaan doe je echter onderhands, waarbij de bal eerst moet stuiteren achter de servicelijn voordat je serveert. Een groot verschil is dat je de bal na de stuit tegen de wand of muur mag laten komen en hem dan pas terug hoeft te slaan. Dit mag ook weer via de muur en levert vaak verrassende rally’s op. De puntentelling is gelijk aan tennis.

 

Racket en ballen

Voor padel gebruik je een ander racket dan voor tennis. Het padelracket heeft geen snaren, maar is in zijn geheel van kunststof (carbon, fiber of grafiet). In het racketblad, meestal rond, is een groot aantal gaten geboord zodat je minder last hebt van de luchtweerstand. Het racket is maximaal 45,5 x 24 centimeter en wordt met een koordje om de pols bevestigd zodat het niet kan rondslingeren. Je hebt verschil in lichte en zware rackets. Met een licht racket beweeg je makkelijker waardoor je een snellere reactietijd hebt en is dus ideaal voor beginners. Zwaardere rackets hebben echter meer power en zijn dus meer geschikt voor gevorderden.

De bal die je gebruikt bij padel lijkt sterk op een tennisbal, maar is wat harder. De bal moet goed kunnen stuiten, officieel 135 tot 145 centimeter hoog als je hem van ver boven je hoofd (exact 254 centimeter staat in de regels) laat vallen. Kleding en schoeisel zijn voor tennis en padel hetzelfde.

 

Huren

Bij BTV E’68 kun je rackets huren voor € 3,00 per stuk! Ook voor de aanschaf van een nieuw blik ballen kun je bij ons terecht! Deze kosten € 7,50 per blik van 3ballen. De rackets zijn te vinden achter de bar en de huur dient aan de kassa te worden afgerekend.

 

Aanmelden

Padel eens proberen? Meld je dan aan via het contactformulier van deze website.

padelles

 

 

 

Eenvoudig leren

In onze lesvorm is padel heel eenvoudig aan te leren. Wij willen
mensen verbinden, samen laten werken en spelers zich kunnen ontwikkelen op elk niveau en zelfs voor de nationale en internationale top. En dat doen wij op ons eigen ‘Ritmo’. Het ritme maakt padel anders dan andere racketsporten. Padel speel je altijd met vier, waardoor dit in onze optiek ook een van de meest gezelligste sporten is. En hierdoor krijg je tijdens de les ook veel aandacht van onze trainer en leer je direct hoe de sport gespeeld wordt.

  

Padelrackets

Bij BTV E’68 kun je rackets huren voor € 3,00 per stuk! Ook voor de aanschaf van een nieuw blik ballen kun je bij ons terecht! Deze kosten € 7,50 per blik van 3ballen. De rackets zijn te vinden achter de bar en de huur dient aan de kassa te worden afgerekend.